Just nu fri entré till konsthallen!

Åsa Cederqvist

– Some kind of Metabolism (.2)

AsaCederqvistBUS Installationsvy fr utstallningen En sorts Metabolism Katrineholms Konsthall 2018
Åsa Cederqvist/BUS. Installationsvy från utställningen En sorts Metabolism på Katrineholms Konsthall, 2018

Möt konstnären Åsa Cederqvist och hennes konst mitt i skapandeprocessen!

Åsa Cederqvists arbete grundar sig i ett intresse för det ständigt föränderliga, gränsdragningen objekt-subjekt, samt kring tillstånd av omformulering och omformande – både i de materiella och mentala rymderna.

Under tiden i studion på Färgfabriken kommer Studio Åsa Cederqvist att arbeta med utgångspunkt i de kretslopp av materiel och upplevelser som finns inom huset och dess kringområden. Vi kommer att laborera med förskjutningar och förändring och utveckla ett gränssnitt av transformativa processer, sönderfall och uppbyggnad. Vi vill visuellt och filosofiskt studera och pröva olika tillstånd, virtuella rum vs. fysiska rum, det orala vs. det taktila, kropp och maskin.

Hur påverkar fasta vs. flyktiga tillstånd oss? Hur kan vi förstå att vi är holobionter sen födseln? Vad betyder förändringsprocesser för ens känslo-centran? Vad behöver du för att acceptera förändringar? Hur kan vi förstå resterna av det förflutna (allas, vårt eget)? Går det att spåra konsekvenserna av en förändring i förtid? Hur kan du använda dig av ditt avfall? Hur kan transformativa processer gestaltas? Vad har fettklumpen i Londons kloaker gemensamt med gapskrattet?

Under denna period vill vi uppmuntra till dialog med andra praktiker, forskare och intresserade besökare.

Välkomna!

 


 

Tid & Plats

Projektrummet

13 februari - 15 mars

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Färgfabrikens Open Studio-program
Konstnärens hemsida