Kreativ hubb eller förfallen spökstad?

Kreativ hubb eller förfallen spökstad?

– Diskussionsvandring på Lövholmen.

banner

 
Vill du veta mer om Lövholmens historia eller vad som planeras, och dessutom få tjuvkika i några av konstnärsateljéerna på området?

OBS: visningen är fullbokad!

Följ med curatorn och mångsysslaren Svante Helmbæk Tirén* på en vandring genom det gamla industriområdet Lövholmen med efterföljande diskussion.

Liljeholmen var Stockholms första industriförort. Lövholmen är idag den sista resten av det gamla industrilandskapet, där Färgfabriken har verkat som konsthall i snart 25 år. Det senaste decenniet har industrierna successivt flyttat ut och man planerar för ett nytt bostadsområde på platsen. Området är på ytan nedgånget, men det är också ett faktum att Lövholmen är en kreativ hubb, med ca 300 kreatörer som verkar i några av de gamla industrilokalerna. Platsen Lövholmen låter oss sätta ljuset på en rad frågor som är centrala för framtidens urbana miljöer - om historia, kulturarv, kreativitet och hållbarhet.


*Svante Helmbæk Tirén är konsthistoriker, frilansande skribent och curator med inriktning på arkitektur och konsthantverk. Han har tidigare arbetat med Moderna museet, Nationalmuseum och Färgfabriken och varit gästföreläsare vid bland annat Kungliga konsthögskolan och Konstfack.


 

Tid & Plats

29 september kl 13.30 - 14.45

Samling och avslutning i konsthallens entrédisk, Lövholmsbrinken 1, en trappa upp. Kom ihåg kläder efter väder!

Platsbokning

FULLBOKAT!
Vandringen är kostnadsfri, men antalet platser är begränsat. Föranmälan krävs.
Boka din plats här.

Vid förhinder, vänligen avboka din plats via den länk du får till din e-post vid anmälan eller genom Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Färgfabrikens Lövholmen-aktiviteter, startstida


Med stöd från

Stockholms stad, Kulturförvaltningen