Något att minnas separatutställning med Niki Lindroth von Bahr stora salen.
&
Pedra Neda - This Shared Circle Open Studio.

Färgfabrikens Kafé öppet tisdag - söndag kl.11-16.

 

This Shared Circle

– Processbaserad utställning med konstnären Pedro Neda inom ramen för det pågående projektet Open Studio.

960x640.72 DSC0477 kopia
Foto: Amanda Linden.

Pedro Neda (f.1981 Santiago, Chile) är en självlärd konstnär baserad i Helsingfors, Finland. Han har bland annat deltagit i 12 Biennale de Artes Mediales BAM12 vid National Museum of Fine Arts, i Santiago.

Neda arbetar med ett brett spektrum av medier, från handgjord lera och porslin till kåda, färg, föremål, analoga projektioner, musik och video.

This Shared Circle

Den fysiska karaktären av skapandet spelar en viktig roll för Nedas praktik, att vara kreativ är inte tillräckligt för att utveckla det praktiska arbetet i skapandeprocessen. 

Ateljén är mer likt en arbetsetik än ett kreativt utrymme, en enkel gest blir en produkt av många timmar av övning, misstag, att göra om, det blir en väg till att komma någonstans.  

semilla 6 960x640x72Semilia 6, Pedro Neda. Foto: Amanda Linden.

Nedas projekt handlar inte om att försöka förstå vad resultatet säger, det handlar om att vara närvarande i processen, i materialet och upplevelsen, likt en kollektiv erfarenhet, som samtidigt är individuell för var och en. Arbetet är en renande process, där användandet av material är ett sökande efter praktiska sätt att översätta olika idéer.

På Färgfabriken kommer Neda att skapa och visa installationer, målningar, keramiska skulpturer, för att sedan låta projektrummet bli till en ateljé och på ett nästan stereotypiskt sätt låta åskådaren följa den intima arbetsprocessen av skapandet.

tres cilindros 2 kopia
Tres chilidros 2, Pedro Neda. Foto: Amanda Linden.


 

Tid & Plats

7 sep - 10 nov, 2019
Projektrum, Färgfabriken.

Under utställningsperioden kommer konstnären Pedro Neda att arbeta och vara närvarande i projektrummet.

Som besökare är du välkommen att gå in i studion även om möten, konstproduktion eller installationer pågår!


Open Studio:

Under hösten 2019 har Färgfabriken bjudit in Pedro Neda att utforska konceptet för Open Studio under en längre period med sin processbaserade utställning This shared circle .

Open Studio påbörjades 2017 genom samarbetet med konst- och designgruppen Very Very Gold, då Färgfabriken bestämde sig för att utforska olika sätt att exponera den kreativa tanken och handlingen, innan den intagit sin slutgiltiga form, samtidigt som vi ville föra kreatörer och publik närmare varandra.

Open Studio handlar om att exponera den kreativa tanken när den fortfarande befinner sig i rörelse. Till Open Studio bjuder Färgfabriken in olika spännande kreatörer att under en kort tid ta över ett projektrum.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.