This Shared Circle

– Processbaserad utställning med konstnären Pedro Neda inom ramen för det pågående projektet Open Studio.

960x640.72 DSC0477 kopia
Foto: Amanda Linden.

Pedro Neda (f.1981 Santiago, Chile) är en självlärd konstnär baserad i Helsingfors, Finland. Han har bland annat deltagit i 12 Biennale de Artes Mediales BAM12 vid National Museum of Fine Arts, i Santiago.

Neda arbetar med ett brett spektrum av medier, från handgjord lera och porslin till kåda, färg, föremål, analoga projektioner, musik och video.
IMG 4704
Installationsbild från This Shared Circle på Färgfabriken, 2019. Foto: Pedro Neda.

This Shared Circle

This Shared Circle är en spontan utforskning av möjligheter. En given grupp konstverk kommer att arrangeras för att interagera med varandra och skapa olika berättelser genom olika konfigurationer. Neda kommer att presentera en serie installationer där en grupp objekt kommer att visas i olika ordningar för att hitta estetiska och konceptuella värden för varje given interaktion.

Ibland kommer utrymmet att förvandlas till en öppen ateljé där Neda skapar skulpturer av lera och färg och i andra tillfällen förvandlas till en utställning där hans skapelser kommer att visas i en ren miljö.

semilla 6 960x640x72Semilia 6, Pedro Neda. Foto: Amanda Linden.

Tid & Plats

7 sep - 10 nov, 2019
Projektrum, Färgfabriken.

Under utställningsperioden kommer konstnären Pedro Neda att arbeta och vara närvarande i projektrummet.

Som besökare är du välkommen att gå in i studion även om möten, konstproduktion eller installationer pågår!


Open Studio:

Under hösten 2019 har Färgfabriken bjudit in Pedro Neda att utforska konceptet för Open Studio under en längre period med sin processbaserade utställning This shared circle .

Open Studio påbörjades 2017 genom samarbetet med konst- och designgruppen Very Very Gold, då Färgfabriken bestämde sig för att utforska olika sätt att exponera den kreativa tanken och handlingen, innan den intagit sin slutgiltiga form, samtidigt som vi ville föra kreatörer och publik närmare varandra.

Open Studio handlar om att exponera den kreativa tanken när den fortfarande befinner sig i rörelse. Till Open Studio bjuder Färgfabriken in olika spännande kreatörer att under en kort tid ta över ett projektrum.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.