Konsthallen öppnar återigen den 7 september med Niki Lindroth von Bahrs utställning Något att minnas i stora salen och i projektrummet This shared circle med Pedro Neda.

Färgfabriken marknad med design och hantverk den 24–25 aug kl 11–17.

 

Något att minnas

– Niki Lindroth von Bahr visar film, skulptur, scenografi och premiär av ett nytt verk!

 • Min Börda (2017) Foto av: Jorun Burman Berg

  Min Börda (2017) Foto av: Jorun Burman Berg

 • Min Börda (2017) Foto av: orun Burman Berg

  Min Börda (2017) Foto av: orun Burman Berg

 • Min Börda (2017) Foto av: orun Burman Berg

  Min Börda (2017) Foto av: orun Burman Berg

  Hösten 2019 producerar Färgfabriken en stor separatutställning med konstnären och animatören Niki Lindroth von Bahr (f. 1984) som omfattar film, skulptur och scenografi i miniatyrformat samt premiärvisningen av den nya kortfilmen, som även givit namn till utställningen, Något att minnas!

  Lindroth von Bahr har en unik stil både i innehåll och uttryck. Hennes filmer, skulpturer och modellvärldar berätta ofta en slags melankoliska moderna fabler där djur agerar i en alldaglig men samtidigt absurd värld, som på alla sätt liknar vår egen. Det vardagliga görs främmande och mer distanserad samtidigt som vi genom djurens agerande kan få syn på mänskliga karaktärer och beteenden bortom ytan.

  Ett intresse för samhällsfrågor och politik blir tydligt i handling och form, även om det inte är konstnärens ambition att driva politiska teser. Utställningen på Färgfabriken kommer att belysa ett samtida, komplext och mångsidigt konstnärskap ifrån olika sidor.


  Niki Lindroth von Bahr

  Niki Lindroth von Bahr är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm och är representerad som konstnär av Stene Projects Gallery i Stockholm och som regissör av Nexus Studios i London.
  Lindroth von Bahrs prisbelönta kortfilmer Min börda (2017), Simhall (2014) och Tord och Tord (2010) har visats på festivaler som Cannes, Berlinale, Toronto och Sundance. Min börda har sedan premiären 2017 vunnit över 80 utmärkelser, inklusive Cristal for bästa kortfilm i Annecy, bästa internationella kortfilm i Toronto och Guldbaggen för bästa kortfilm. Lindroth von Bahr är också en kostymdesigner och har jobbat för artister som Fever Ray och David Bowie.

  NIKI. 960x640. 72. Foto av Jorun Burman Berg nr 1 JPEG
  Foto: Jorun Burman Berg


   

  Tid & Plats

  7 sep - 24 nov, 2019
  Stora salen

  Vernissage lördagen den 7 september
  kl. 11 - 17, fri entré hela vernissagedagen.


  Kontakt:

  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.