Delta och Sediment - Tre konstnär från den vibrerande konstscenen i Dhaka, Bangladesh visar uttryck av video, textilinstallation och fotografi i vårens stora grupputställning.

&

I våra projektrum pågår:
- Open Studio, där olika spännande kreatörer bjuds in till att under en kort tid att arbeta och verka publikt i ett av våra projektrum.

- Lövholmen, en samlingsyta för tankar, idéer, information för området Lövholmens framtid.

Något Att Minnas

– Niki Lindroth von Bahr visar film, skulptur, scenografi & världspremiär för en nyproducerad film.

 • Min Börda (2017) Foto av: Jorun Jonasson

  Min Börda (2017) Foto av: Jorun Jonasson

 • Min Börda (2017) Foto av: Jorun Jonasson

  Min Börda (2017) Foto av: Jorun Jonasson

  Hösten 2019 producerar Färgfabriken en separatutställning med konstnären och animatören Niki Lindroth von Bahr (f. 1984). På Färgfabriken visas film, skulptur och scenografier samt premiärvisning av en ny film.

  Niki Lindroth von Bahr är utbildad vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm och är representerad som konstnär av Stene Projects Gallery i Stockholm och som regissör av Nexus Studios i London.
  Webb.960x640.Porträtt. NikivonBahr
  Foto: Björn Bengtsson

  Lindroth von Bahrs prisbelönta kortfilmer Min Börda (2017), Simhall (2014) och Tord och Tord (2010) har visats på festivaler som Cannes, Berlinale, Toronto och Sundance. Min Börda har sedan premiären 2017 vunnit 78 utmärkelser, inklusive Cristal for bästa kortfilm i Annecy, bästa internationella kortfilm i Toronto och Guldbaggen för bästa kortfilm. Lindroth von Bahr är också en kostymdesigner och har jobbat för artister som Fever Ray och David Bowie.


   

  Tid & Plats

  7 sep - 24 nov, 2019
  Stora salen

  Mer information kommer inom kort.