Skriv ut denna sida

Tyst Vandring

Tyst vandring på Lövholmen

– Ett rörelsekonstverk av Räserbyrån

tystvandring

Tyst vandring är ett rörelsebaserat konstverk som rör sig i landskapet, på gränsen mellan stad och natur. Alla medverkande är både betraktare av, och deltagare i konstverket. Under vandringarna rör vi oss i grupp under tystnad för att skärpa våra sinnen och få nya perspektiv. Vi rör oss i olika tempo och på olika sätt. Vi tar plats i det offentliga rummet och undersöker platser tillsammans. Vi följer några grundläggande idéer som utgör ramarna för konstverket; vi pratar inte med varandra när Tyst vandring har börjat, vi är uppmärksamma på varandra och stödjer de initiativ som dyker upp, vi försöker hålla ihop som grupp och lär av varandra.

Lövholmen med sin historia av industri och hantverk står inför stora förändringar. Dess läge nära Stockholms innerstad med närhet till både vatten och natur skapar spännande möjligheter inför framtiden. Platsen är undersökt under årtionden av otaliga studenter och kurser från olika discipliner, antikvariska genomgångar, skisserade strukturplaner och så vidare. Tyst Vandring ger oss ett annat perspektiv, en möjlighet att återupptäcka platsen som kompletterar och kanske hittar nya samband, som utgår från människan och vår närvaro som kroppar i det fysiska rummet. Försommaren 2019 kommer planerna för byggnationer på Lövholmen visas upp i ett så kallat samråd, då medborgare och organisationer kan lämna sina synpunkter på förslagen. Tyst Vandring är ett försök till en alternativ läsning, som kan ge fler dimensioner till stadsbyggnadsdiskussionen.

Initiativtagarna till Tyst vandring är Ingo Reulecke, Katarina Eriksson och Per Sacklén, dansare/koreografer med erfarenhet från olika områden av performativ konst så som scenkonst, platsspecifikt, improvisation, och experimentella samarbeten mellan olika konstformer. De har också arbetat med community dance och som lärare i rörelsepraktiker både för professionella dansare och amatörer.

Vandringarna formas av ledarna och deltagarna tillsammans, vilket gör varje vandring till en unik upplevelse.

Fri entré, men föranmälan krävs.


 

Tid & Plats

Fri entré men föranmälan krävs

Tider:
Torsdag den 25/4 kl 10-13
Fredag den 26/4 kl 10-13
Ca 30 min introduktion inomhus, vandring ca 2 timmar. Avslutande samling och diskussion inomhus för den som vill, ca 30 minuter.

Lördag den 27/4 kl 20-22 (Kulturnatt)
Söndag den 28/4 kl 13-15
Ca 15 min introduktion inomhus, vandring 1,5 timme. Avslutande samling och diskussion inomhus för den som vill, ca 15 min.

Diskussionen förs på engelska men det är möjigt att uttrycka sig på svenska i diskussionen om man vill.

Samling i konsthallens reception, Färgfabriken

KULTURNATTSSPECIAL 27 april kl 20-22!
Vi rör oss i gränsen mellan dag och natt och ser hur det påverkar vår läsning av platsen. Hur förändras en plats berättelse beroende av vilken tid den upplevs?

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Färgfabrikens samlings-sida om Lövholmen

Kulturnatt Stockholm, 27 april

Kulturnatt 27 april, program på Färgfabriken


Med stöd från

Stockholms stads kulturförvaltning och Kulturrådet