Samtal Lövholmen

– historia, nutid, framtid

Vad händer i det till synes övergivna industriområdet runt Färgfabriken, som ska göras om till bostadsområde? Hur har platsen fått den karaktär den har idag? Vad vet vi om framtiden? Vem byggs det för och hur kan man påverka? Vad händer med de hundratals konstnärer som verkar här idag?

FredrikBlomquist2019_5.jpeg
Lövholmen sett från Bergsunds strand, januari 2019. Foto: Fredrik Blomquist


Den 21 februari bjuder vi in till samtal och diskussion i Färgfabrikens kafé.

Fri entré.

Publikt samtal 18-19.
Från ca en halvtimme innan bjuder vi på en kopp soppa och trevligt häng i kaét. Färgfabrikens Kafé håller öppet fram till kl 20.

Medverkande: Karolina Keyzer, arkitekt; Joacim Diaz Björk, Lindéngruppen; Dan Lageryd, Föreningen Färgkontoret; Madeleine Kozma, Platform Stockholm; Siri Andersson, Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Moderator: Svante Helmbæk Tirén

Välkommen!

Under 2019 arrangerar Färgfabriken en rad aktiviteter kring Lövholmen, industriområdet där konsthallen ligger! Vi vill bidra till förståelse för platsen och vad som händer på området, till idéutbyte och inspirerande utblickar. Alla som har intresse av platsen är välkomna. Bor eller verkar du i närområdet? Vill du veta mer om Lövholmens historia eller vad som planeras? Har du egna minnen, berättelser eller idéer för Lövholmen? Eller har du ett allmänt intresse av industrihistoria, stadsbyggnad och kulturens roll i stadsutvecklingen? Genom att anmäla dig här ingår du i vårt Lövholmen-nätverk. Du får information och inspiration via nyhetsbrev, samt inbjudningar till nätverksträffar och andra aktiviteter kopplade till Lövholmens historia, nutid och framtid.


 

Tid & Plats

Färgfabrikens Kafé

21 februari kl 18-19, soppa och mingel från kl 17.30
Kafét har öppet till 20.00.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Huvudsidan för alla våra Lövholmen-relatedade projekt

Vad händer på Lövholmen?

Anmälan till Lövholmen-nätverket


Med stöd från

Stockholms stad