Konsthallen har stängt för säsongen, ändrade öppettider i kafét

Konsthallen öppnar igen 2 februari, med årets Beckers-stipendiat Theresa Traore Dahlberg.

Från den 29/11 till den 19/12 har Färgfabrikens Kafé öppet Tisdag-fredag 11-14 och 11-16 på helgerna.
Kaféet håller STÄNGT från och med den 21/12, och öppnar igen den 8/1.

Dan Wirén

– Tid, flöde, brytpunkter.

Kvinnan ombord 472 960x640. upp72

Dan Wiréns arbete befinner sig i gränslandet mellan det frigjorda, okontrollerade flödet och metodisk research - slumpen är lika närvarande som undersökandet. Genom att plocka upp spår från syner och drömmar skapas sekvenser som ibland hakar upp sig på ett ställe som en gammal grammofonskiva för att sedan gå vidare till någonting nytt.

Materialet som används - sprött rispapper, pigment, tusch, vatten - representerar själva märgen i målningarna. Processen drivs dels av materialet, i hantverket och lättheten som följer med det. En serie kan göras om femtio gånger för att hitta rätt, eller oförväntat hamna någon annanstans. Materialet är flyktigt men resultatet upplevs direkt, erinrar sig till vattenelementet och dess konstanta rörelse men stadiga takt. Samma dualitet är en ständig aspekt av Wiréns verk - en önskan om tidlöshet men ändå någonting hållbart, forsen av tid som kräver brytpunkter för att kunna gå vidare.

Med målningar och skulpturer visas en utställning som fokuserar på flödet, på den pågående processen i Wiréns långvariga konstnärskap där arbetet gång på gång uppfinner sig självt på nytt.Om konstnären
Dan Wirén (f. 1951 i Jönköping) är konstnär verksam i Stockholm. Han är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan och har medverkat i ett stort antal separatutställningar och deltagit i flera grupputställningar, bland annat vid APA Gallery, Stockholm, Konstnärshusets Grafikgalleri, Stockholm och A+cafe, Cao Chang Di, Peking. Wirén är representerad i samlingarna hos bland andra Nationalmuseum, Moderna Museet och Statens konstråd.


 

Tid & Plats

Projektrummen

7 februari - 24 mars, 2019

Kontakt

Olivia Nordell