Arkiv Lövholmen

– Historier och framtider

ArkivLovholmenWeb
Lövholmen står inför stora förändringar. Idag rymmer det slitna industriområdet ateljéer för konstnärer och kreatörer, men nu ska en helt ny stadsdel byggas här. Arkiv Lövholmen är första delen av Färgfabrikens ambition att fungera som inspiratör och reflektionsyta i förändringsprocessen – och samtidigt öppna upp samtalet om stadsbyggnad för en bredare publik.

Arkiv Lövholmen är både en utställning och arbetsyta. Här presenteras ett rikt urval av fragment från olika tider tillsammans med dagens kluster av konstnärliga verksamheter. Genom att gemensamt skapa ett arkiv över dåtid, nutid och möjliga framtider fungerar utställningen som en startpunkt för samtalet om Lövholmen. Vid mörkrets inbrott utvidgas utställningen utomhus med bildspel projicerade på några av områdets byggnader i ett försök att knyta ihop verklighet och vision. Arkivet fortsätter att växa under utställningsperioden genom besökarnas reaktioner och olika workshops och evenemang. Programmet uppdateras här.

Röster om Lövholmen:


 

 

 

Tid & Plats

Färgfabriken, projektrummen

25 januari - 15 april 2018
Vernissage 25 januari 2018 kl 17-20

22 februari kl. 17.30 -19.30
Panelsamtal Lövholmens historia och lokalt engagemang. 

22 februari kl.16
Guidad vandring med Anders Djerf. Lär känna Lövholmens historia och dess karaktäristiska byggnader. 
Pris: 100 kr, kontant el. swish: 073-659 52 00

8 mars kl.19 - 20
Den jämställda staden? Panelsamtal och debatt om stadsbyggnad och jämställdhet med anledning av internationella kvinnodagen.

Programmet uppdateras här.

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Har du bilder, berättelser eller annat material som du tycker ska vara med i arkivet? Besök utställningen eller kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Relaterat

Lövholmen-projektets huvudsida
Lokal formgivning i Färgfabrikens butik
Experiment Lövholmen
2016
Lövholmen - den nya svenska modellen 2007
Utställningsfoldern, ladda ner som PDF genom att klicka här