Skriv ut
Nyhetsbrev från Färgfabriken Läs brevet i din webbläsare
Färgfabriken logotype

Sista chansen att besöka utställningarna!

Passa på att besöka Symbiosis i helgen! Dessutom har DACE riggat om igen i vår Open Studio och visar del IV av Geumhyung Jeongs utställningsprocess, videoverket Under Maintenance, och på söndag har vi samtal och två workshops både ute och inomhus på Färgfabriken!
---
Bildmarkering


Workshop: Bloom Out Blow Up

Konstnärskollektivet Marvels and Catastrophes återvänder till Färgfabriken för en förmiddag av rumsliga undersökningar, gemensam forskning och workshops.

Söndag 28 november kl 11-13
Takvåningen. Fri entré, drop in.


Marvels and Catastrophes bjuder in dig att gå med dem och utforska en vertikal tidslinje för stadsbyggnadens ekologi: alltifrån historiska trädgårdar, flora och landskap, "subnatur" och vag terräng till rivnings- och dammmoln. Dagen innehåller en alternativ läsning av floran där du kan ta reda på vilken revolutionär och feministisk blomma du är; en tryckprocessbaserad workshop om rivning; deltagande-forskning om Lövholmens historiska tidslinje, dess karaktär och bebyggelseutveckling samt en interaktiv visuell upplevelse om svenska landskap, gravitation och dammmoln.

Workshoparna och den gemensamma forskningen som du blir en del av pågår hela tiden – du är välkommen att komma som du är och stanna så länge du vill.

Kollektivmedlemmar som deltar är: Sofia Larsson, Ana Barata Martins, Gerda Persson och Bo Pilo.

Dessutom: Kortfilmer för Lyssna av Andres Villareal och Peter Lang
 

Publikt samtal: Emma AdBåge och Anja Örn/Norrakollektivet.

Söndag 28 november kl 14-15.
Takvåningen. Fri entré. Ingen föranmälan krävs.


Vad betyder natur för dig och hur gestaltas naturen genom konsten? Projektet Lyssna bjuder på ett konstnärligt möte med Augustpristvinnaren Emma Adbåge om boken Naturen, Anja Örn från konstnärskollektivet Norrakollektivet om gruvexpansioner. Presentationer och samtal, moderator Daniel Urey, Färgfabriken.

Norrakollektivet är ett pågående samarbete mellan konstnärerna Tomas Örn, Anja Örn och Fanny Carinasdotter. I samtalet utgår Anja Örn från fotoboken En plats försvinnande, en bok som vill vara en dokumentation över försvinnandet. Ett försök att förstå och fånga den rörelse som själva försvinnandet innebär för människorna, för naturen, för träden, stigarna och djuren. För sjön som snart ska tömmas på sitt vatten och för hästhagarna som rivits bort.

Emma AdBåge är författare och illustratör. Hon kommer att tala utifrån sin senaste bok Naturen. Vem är det egentligen som bestämmer, människan eller naturen? Med barnets blick på världen beskriver Emma AdBåge relationen mellan oss människor och naturen. Hur vill vi ha det egentligen?

Läs mer

---

 

Vindskydd: öppen workshop i samarbete med ARTmovement!

Söndag den 28 november
Drop-in mellan kl.13–16, gratis!


Utomhus på gården, så klä dig efter väder! *

Skydd? Ja, tack! 

På söndag bjuder vi in alla som vill till att göra avtryck på stängslet framför Färgfabrikens entré under ledning av konstnären Kiko Pino. Vi kommer att använda återbruksmaterial som exempelvis kartong för att gemensamt skapa ett vindskydd mot staketet. Du kan ta vid där någon annan slutat eller påbörja något nytt. Resultatet blir på så vis likt en gemensam väv som synliggör en samskapande process och som även omsluter och skyddar Färgfabriken mot vinden. 

Workshopen är öppen och passar alla åldrar. Ingen anmälan eller några förkunskaper krävs!
Du kan välja att vara med hela dagen eller bara en stund för att testa på.


Välkomna!

Enrique Kiko Pino (f. Chile) är bildkonstnär och hantverkspedagog som utforskar kartongens uttrycksform och innebörd. Han arbetar med hantverk och skapande verksamhet med personer med särskilda begåvningar. 

* Går det inte att vara utomhus pga vädret flyttar vi in och arbetar inomhus.
 

Läs mer

---

The Source,  Åsa Cederqvist, Symbiosis, Färgfabriken, 2021. Foto av Johan Österholm


Utställningen Symbiosis sista helg!

Efter en intensiv utställningsperiod med workshops, samtal och perfromance lider nu Symbiosis mot sitt slut på Färgfabriken. Söndag den 28 november är konsthallens sista dag för säsongen och såldes sista chansen att uppleva vårt experiment i symbiotiskt tänkande!

Har du utforskat John Jakobssons laboratorium? Hört vad Åsa Cederqvists AR-vattenande har att säga? Klurat över parallellerna mellan Irene Stracuzzis enorma glob och konstverket Art of Rules? Missa inte chansen att se Symbiosis som sammanfört forskning, konst, arkitektur och mycket mer!


Med verk och idéer av:
Tove Kjellmark, Åsa Cederqvist, Bengt Håbro, John Jakobsson, Gülbeden Kulbay, Irene Stracuzzi, Jens Evaldsson, Mattias Höjer, Timos Karpouzoglou, Katarina Larsen, David Nilsson, Giles Thomson, LABLAB, Love Enqvist, Jonas Runberger, Pablo Miranda, The ZONE (Bronwyn Lace, Marcus Neustetter, Basak Senova, Johannes Jaeger), Tidskriften Arkitektur, Björn Norberg, DACE (Rebecca Chentinell, Rickard Borgström), Anna-Maria Orrù & Stina Wessman med studenter.
 

Läs mer

---
Färgfabriken