Skriv ut
Nyhetsbrev från Färgfabriken Läs brevet i din webbläsare
Färgfabriken logotype
Älskade älskade älskade, Gylleboverket, Färgfabriken 2020.

God fortsättning på det nya året!

Ett nytt år har inletts och arbetet är åter igång på Färgfabriken, även om det i likhet med det förra är under annorlunda förutsättningar. Trots detta har vi många spännande projekt att se fram emot och redan nu har vi några goda nyheter!

 
Vi har beslutat att att öppna för bokade besök! I mån av tid tar vi emot bokningar för enskilda besökare eller sällskap om max 4 deltagare till våra utställningar Älskade älskade älskade med Gylleboverket och Lyssna - i gränslandet mellan kunskap och känslor.

Vi vill att konsten ska vara tillgänglig för dig som bor i området eller kan ta dig hit på ett annat smittsäkert sätt. Vi uppmuntrar därför besökare under denna tid att undvika kollektivtrafiken.

Fri parkering finns på vår övre gård. Ingen kassahantering sker och butiken kommer vara stängd.

Frivillig entréavgift via Swish.
Tider: mån-fre kl. 10-15, endast efter bokning.
OBS: Hör av dig minst en arbetsdag i förväg via mail 
.
Vår förhoppning är att med försiktighet kunna återöppna utställningarna enligt ordinarie öppettider den 28 januari men inväntar information om de nya allmänna råd som börjar gäller från den 25 januari.

Sista chansen att se videoverket Winsip senses!

Stillbild ur Winsip senses, 2018, Vanja Sandell Billström och Reza Hazare.

Verket Winsip senses är skapat av Vanja Sandell Billström och Reza Hazare för utställningen Shared History ett projekt som tog avstamp i flyktingströmmarna 2015 och visades på Färgfabriken 2018. I verket får vi ta del av två olika perspektiv som visar personliga betraktelser mitt i ett historisk skeende. Filmens teman har i konsekvenserna av pandemin fått ytterligare relevans och en ny dimension. I konstnärernas berättelser och bilder har känslan av isolering och distansering stor betydelse. Lägenhetens väggar och vardagens föremål ges nya tvetydiga betydelser och blir både en trygghet och en mur mot omvärlden. 
 
Videoverket är tillgängligt till den 21 januari 2021 och finns att se här!

Helgkassen hos Färgfabrikens kafé!


Nu kan du köpa med dig en tvårättersmeny, varmrätt och dessert, från Färgfabrikens kafé hem via helgkassen! Kassen innehåller kaféts favoriter, inte sällan rätter från grill och rök samt finns både som vegetarisk och ickevegetarisk variant.

Goda tillbehör som lokalproducerad ost och chark, hembakt bröd m.m. går att lägga till.

Beställ din helgkasse här!

Färgfabrikens kafé har öppet sina ordinarie tider, tisdag - söndag kl. 11-16, lunchmeny på vardagar och brunch på helgen.

Kafét följer Folkhälsomyndigheternas restriktioner för restauranger. När vädret tillåter går det bra att sitta utomhus och allt på menyn går även att få som take-away.

För beställning och bordsbokning ring: 08–645 33 07
Veckans meny hittar ni här!

---

Ta hand om er!

Vi följer noga utvecklingen och informationen kring spridningen av Covid-19 och anpassar vårt arbete för att kunna erbjuda trygga konsthallsbesök !
 
---

På vår hemsida kan du ta del av Färgfabrikens 25-åriga verksamhet och följa nya spännande projekt.

Färgfabriken