Skriv ut
Nyhetsbrev från Färgfabriken Läs brevet i din webbläsare
Färgfabriken logotype
Illustration Siri Hagerfors för Lyssna, 2020 .
Några platser kvar till en workshop om klimat & natur för dig mellan 15-21 år på lördag!

Datum & tid: Lördag den 10 oktober, kl. 11-13.45
Ålder: 15-21 år
Plats: Takvåningen, Färgfabriken
AnmälanBegränsat antal platser. Anmälan senast den 8/10 till elsa@fargfabriken.se 

Informera oss även om eventuella allergier/matpreferenser.

Under dagen skapar gruppen tillsammans bilder, korta texter, fotografier, utbyter tankar och idéer kring temat under ledning av Färgfabriken som även bjuder på lunch och fika.

Workshopen Hur tystas naturen och hur kan den återfå sin röst? är en del av projektet Lyssna och genomförs även parallellt med Virserums och Skellefteå konsthall. Vi följer samma idé och metod och ibland kopplar vi upp oss digitalt mot varandra men mest jobbar vi på plats, i “verkligheten”, i och utanför konsthallen.
 
Inga förkunskaper krävs men klä dig efter väder då vi kommer vara utomhus i cirka 30 min.
Workshopen är helt gratis, varmt välkomna!

 
 

Läs mer

---

Färgfabriken i samarbete med Nationalmuseum: Arkadien - ett förlorat paradis

Nature and human displacement, Suvra Kanti Das, 2011 – .


Färgfabriken har samarbetat och deltagit i arbetet med utställningen Arkadien – ett förlorat paradis som just nu visas på Nationalmuseum till och med den 17 oktober 2021. Utställningen handlar om verklighetsflykt och en evig längtan bortom civilisationen, den belyser myt, dikt och kärleksberättelser och ställer frågor om människans roll i naturen – då och nu. 

Samarbetet med Nationalmuseum påbörjades våren 2019 och manifesteras bland annat genom Arkadien - ett förlorat paradis i temat Hinterland där Färgfabriken valt ut verk ur Nationalmuseums samlingar som knyter an till frågor om naturresurser och klimatpolitik samt nutida verk av fotografen Suvra Kanti Das, vars bilder även kunde ses i utställningen Delta och Sediment på Färgfabriken 2019.
Erfarenhetsutbytet har även varit ett tillfälle att lära av varandra och att föra samman våra olika arbetsmetoder som aktivt kombinerar ett kritiskt och symbiotiskt tänkande.

 
Temat Hinterland vidareutvecklas av Färgfabriken genom det undersökande projektet och utställningen Symbiosis våren 2021 samt Arkadien - Ett förlorat paradis visas på Nationalmuseum 17/9, 2020–17/1, 2021.
 
---

Besöksinformation för konsthallen Färgfabriken

Färgfabriken följer FHMs direktiv för att inte bidra till smittspridning av Covid-19. Vi kommer låta max 50 personer åt gången vara i utställningslokalerna samtidigt vilket ska ge gott om utrymme till varje besökare. Det kan innebära att du behöver vänta en kort stund om det är många besökare samtidigt. 

Ring 08-645 07 07 om du har frågor.
Välkommen om du är symptomfri!

Om du tillhör en riskgrupp för Covid-19 eller av någon annan anledning, exempelvis olika funktionsvariationer, vill besöka konsthallen utanför öppettiderna, ring oss gärna på 08-645 07 07.

 
---
Färgfabriken