Skriv ut
Nyhetsbrev från Färgfabriken Läs brevet i din webbläsare
Färgfabriken logotype
Foto: Martin Ålund

ISOLERING | KOMMUNIKATION

Sista chansen!
Aktuella verk av 110 konstnärer och poeter.

Öppet 12-16 till och med söndag 14 juni.
Hur förändras konstnärliga praktiker i den pandemiska tillvaron? Vad kan vi lära av text- och bildkonsten här och nu? Curatorgruppen Muskot formulerade en öppen inbjudan till konstnärer och poeter att redovisa sin verksamhet just nu. Utställningen kan ses om ett exempel på hur isoleringens praktiska och psykiska problem kan vändas i en utåtriktad gest.
 
---


"Ögonskölj mot coronatystanden". "Här anar man och hoppas att utställningsidén ger mersmak och utvecklar formen för dessa närmanden mellan bild och ord."
Omkonst

"Konstverken har placerats ut på golvet, både målningar och tredimensionella verk, och varje verk har ordentlig distans till sin nästa. Som vi själva. Antagligen är det inbillning och en coronaläsning men de flesta verk har en sällsam ton av stillsam sorg, vemod, inåtvändhet."
Aftonbladet.

"En manifestation för behovet att möta konst."
SvD.

"Konst och poesi med hoppfulla öppningar mot omvärlden."
DN.
---

Praktisk information om ditt utställningsbesök

Utställningen genomförs med hänsyn till FHMs riktlinjer för att undvika smittspridning. För mer information om ditt besök och uppgifter om tillgänglighet, se besöksinformationen på Färgfabriken hemsida.
 
---

Vi önskar alla en fin sommar!

---


Konsthallen öppnar igen 20 augusti med Manifestation Lövholmen

Färgfabriken befinner sig mitt i ett tidigare industriområde som kallas Lövholmen. Det alla kanske inte vet är att det i området också finns en stor grupp kreativa verksamheter. Vi vill med Manifestation Lövholmen visa på den enorma bredd av kulturella uttrycksformer som produceras i området genom att öppna upp våra dörrar och låta dessa ta plats på Färgfabriken. Ett femtiotal kulturutövare av alla slag, verksamma på eller i anslutning till Lövholmen, kommer att delta.

Foto och installation Amanda Karsberg
 

Läs mer

Höstens utställningar:

En suggestiv platsspecifik rumsinstallation av Gyllaboverket visas i Stora salen.

Foto Gylleboverket. Processbild.
______________

Projektet Lyssna bygger på en gemensam läroprocess där ungdomar, forskare och konstnärer tillsammans utforskar klimatförändringar i gränslandet mellan kunskap och känslor. I utställningen visas två nya verk som vuxit fram ur processen, av konstnärerna Sophie Vuković och Jens Evaldsson. 

Vi ses!

 
---
Färgfabriken