Skriv ut
Svårt att läsa meddelandet, öppna det i din webbläsare.
NYHETSBREV 11 mars 2020

beckerskonstnarsstipendium2020 installation brev

Bild: Fredrik Åkum, 2020, installationsvy Färgfabriken. Foto: Fredrik Åkum

 

Sista helgen med Fredrik Åkums "uppkäftiga måleri" på Färgfabriken.

Nu i helgen är det sista chansen att se Beckersstipendaten Fredrik Åkums utställning på Färgfabriken. Stipendiejuryn beskriver måleriet som ”ett uppkäftigt måleri på gränsen mellan figuration och abstraktion.”

På Färgfabriken visar Åkum för utställningen helt nyproducerade målningar och skulpturer samt ett urval av tidigare målningar och fanzines. De nya målningarna är skapade med det specifika utställningsrummet i åtanke och rummets arkitektur förstärker momenten av repetition då de visas sida vid sida och ramas in av stora salens karaktäristiska pelare.

DNs recensent beskrev Åkums praktik som "en rytmisk och besatt visklek" där "de knappt formulerade fragmentens färd från duk till duk, från form till en annan, är en spännande process att följa."

I veckan har vi öppet ons–fre kl. 11–16 och lör–sön kl. 11–17.

Utställningen kommer sedan resa vidare till Höganäs och visas på Höganäs Museum och konsthall 4 april till 17 maj 2020.

 

Artist talk med Åsa Cederqvist Torsd 12/3 kl. 10.30-12.00

pizzabrunch nyhetsbrevBild från inspelningen av Mama Dada Gaga i Stockholm 2016. Foto: Frida Wendel

Möt konstnären mitt i skapandeprocessen! Just nu och fram till och med 15 mars har Åsa Cederqvist intagit Färgfabriken Open Studio med sitt pågående projekt Some kind of Metabolism 2.0.

Åsa Cederqvists arbete grundar sig i ett intresse för det ständigt föränderliga, gränsdragningen objekt-subjekt, samt kring tillstånd av omformulering och omformande. Under tiden på Färgfabriken arbetar Åsa Cederqvist med utgångspunkt i de kretslopp av materiel och upplevelser som finns inom huset och dess kringområden. Hon utforskar också kopplingar och relationen mellan det materiella och det virtuella rummet.

Välkommen på ett konstnärssamtal torsdag 12/3 kl. 10.30-12.00 med presentation av konstnärliga metoder, arbetssätt och frågeställningar. Det finns också utrymme för frågor och diskussion.

Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Loppissöndag den 15/3!

webb.AsaCederqvistBUS Installationsvy fr utstallningen En sorts Metabolism Katrineholms Konsthall 2018

Utställningens sista dag, söndagen den 15 mars, är det loppis i takvåningen, fyllt med fina second hand fynd av olika slag! I Färgfabrikens kafé spelar en DJ musik och det finns massa gott att äta och dricka på menyn som alltid.

En fullspäckad söndag som bjuder allt det bästa som Färgfabriken har att erbjuda konst, loppis, dryck, mat, musik och massa annat gott och förhoppningsvis även vårsol!

Varmt välkomna 
Vill du vara med och sälja grejer?

Boka ditt loppisbord på:
https://simplesignup.se/events/165145

ffhuslogo stor

 
Lövholmsbrinken 1, 117 43 Liljeholmen   |   08-645 07 07   |   www.fargfabriken.se