Skriv ut
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i din webbläsare..

For English translation of this newsletter: Follow this link
 
 
 
Färgfabriken Nyhetsbrev
BANNER NIKI SV

Stillbild från Något att minnas, 2019. En film av Niki Lindroth von Bahr

NYHETSBREV

5 SEPTEMBER 2019

 
 
 

Något att minnas - Niki Lindroth von Bahr.

Niki Lindroth von Bahr fyller stora salen med sin förunderliga bildvärld i utställningen Något att minnas.

Vernissage 7/9 kl. 11-17, fri entré.
Invigning kl. 14.
Välkomna!

Webb 960x640.Min Borda av Jorun Jonasson Prio kopiaMin börda, 2017. En film av Niki Lindroth von Bahr. Foto: Jorun Burman Berg.

Lindroth von Bahr (f. 1984) är främst känd för sina sällsamma kortfilmer, en form av moderna fabler som utspelar sig i en värld som ter sig precis som vår. I alldagliga miljöer och situationer möter vi oväntande karaktärer så som en mördarsnigel med hjärtproblem, dansande möss eller apor på ett telemarketingföretag. Vemod, existensiell ångest och ensamhet är några av de teman som Lindroth von Bahr behandlar inom sitt konstnärskap.

* Utställningen pågår t.o.m. 24 /11

 

Open Studio - Pedro Neda, This shared circle

Under hösten 2019 kommer konstnären Pedro Neda att utforska konceptet för Open Studio under en längre period med sin processbaserade utställning This shared circle.

semilla 6 960x640x72
Pedro Neda. Foto av Amanda Linden.

Som besökare är du välkommen in i studion även när möten, konstproduktion eller installationer pågår. Pedro Neda arbetar genom sin varierade praxis med bland annat material och sociala strukturer samt refererar till ämnen som inkluderar marginaliserade subkulturer, isolering och jämlikhet. 

* Projektet pågår t.o.m. 11/11!

Testa olika kreativa uttryck tillsammans med konstnärer!

ARTmovement

ARTmovement arrangerar söndagen den 8 september workshops som leds av etablerade konstnärer i lilla salen. Alla över 15 år får tillsammans med andra skapa och uppleva en rad olika kreativa uttryck vid 7 olika workshopstationer som exempelvis kommer att jobba med graffiti, foto, teckning och skulptur.

Kl. 11-16, drop-in när det passar, lilla salen.
Fri entré!
Ingen föranmälan eller förkunskap krävs.

Kl. 15 ges en kortare introduktion av utställningen Något att minnas på lätt svenska för deltagare i ARTmovements aktivitet.

Projektrummet: reflektion och eget skapande för gammal som ung!

Välkomna till vårt projektrum där du med inspiration från utställningen Något att minnas kan färglägga och göra egna masker. Vilket djur är du idag?

Här kan du också dela dina tankar om Lövholmen. Just nu gästas projektrummet av en grupp studenter från KTH arktiektur som under två veckor undersökt idén om gemeskap och tillhörighet utifrån platsen. Resultaten som visas är inte det slutgiltiga, utan en inbjudan och ett verktyg för att främja en pågående diskussion - en plattform för tankar och reflektioner som jämlikar. 

 
 
 
Avsluta prenumerationen.