Skriv ut
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i din webbläsare..

 
 
 
Färgfabriken Nyhetsbrev
Smal för nyhetsbrev. Nature and human displacement 78 kopia
 Foto: Nature and human displacement, 2011-, Suvra Kanti Das

NYHETSBREV

12 JUNI 2019

 
 
 

Sista veckan för Delta och Sediment!

Nu är sommaren här vilket även innebär att konsthallen snart stänger för säsongen. Passa på att besöka Delta och Sediment i veckan! På söndag, den 16 juni, är sista chansen innan vi packar ned och skickar iväg utställningen.


Öppet som vanligt; tors kl. 11 -19, fre kl. 11-16, lör & sön kl. 11-17!

Utklipp från recensioner av utställningen:

"Det fina med Färgfabrikens grupputställning ”Delta och sediment” är att den känns som en reva i det flöde som brukar möta oss i fråga om Bangladesh. De tre konstnärerna är alla baserade i Dhaka och deras sinsemellan mycket olika uttryck förenas av att samtliga låter mig se bortom det jag vet och förväntar mig."
- Sebastian Johans, DN


Delta och Sediment 003 72 dpi
Installationsbild Nine Month Circle, 2009-2012, Yasmin Jahan Nupur. Foto: Jonas Eng

"”Delta och Sediment” handlar inte om att exkludera eller bortförklara en negativ bild av den globala kapitalismens konsekvenser. Genom att nyansera bilden får betraktaren en unik inblick, inte bara i dagens Bangladesh, utan även i tre spännande konstnärskap."
- Johanna Theander, Konsten.net.


"Genom sin hängning blir utställningen lik en föreställning. Från entréns trapphall kliver man upp i den nedsläckta salen som på en scen. Ur mörkret lyfter så strålkastarna fram de deltagande verken." 
- Bengt Jahnsson-Wennberg, Omkonst.se.

Munem Webb 960x640 72
Stillbild från filmen Kheyal, 2015-2018, Munem Wasif.

OPEN YOUR POETRY STUDIO - Gülbeden Kulbay i Open Studio den 10-16/6! 

2019 Konstkollo

Sista veckan för sänsongen arbetar performancekonstnären Gülbeden Kulbay i Open Studio med bilder och samtal som skapas tillsammans med besökarna utifrån deras relation till sina kroppar.

Gülbeden Kulbay arbetar i sin konst med kroppen som ett verktyg och mänskligheten som ett material. Ett pågående utforskande av aspekter av vad det kan innebära att vara människa leder till livs- och platsspecifika performanceverk.


Välkomen in att ta del av hennes arbete, öppet samma tider som konsthallen!

 

 

Försommarloppis på söndag den 16/6!

SommarloppisSöndagen den 16 juni, konsthallens sista dag innan vi tar sommarstängt, annordnar Färgfabriken Evenemang en stor loppis på gården och i takvåningen. Det är fri entré till loppisen och i kafét har de både DJ och en specialmeny dagen till ära!

Planera ett heldagsbesök till Färgfabriken; se utställningen, fynda bland loppisborden, ät en härlig brunch och drick något läskande i solen på gården!

Hoppas att vi ses på Färgfabriken i helgen!


Följ gärna @fargfabriken på Instagram!

 

 
 
Avsluta prenumerationen.