Skriv ut
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i din webbläsare..

 
 
 
Färgfabriken Nyhetsbrev
Top NyhetsbrevDelta
 Foto: Suvra Kanti Das

NYHETSBREV

4 APRIL 2019

 
 
 

Snart dags för vernissage! Delta och Sediment 13/4

Tre samtida uttryck från Bangladesh!
Medverkande: Yasmin Jahan Nupur, Suvra Kanti Das och Munem Wasif

Färgfabriken presenterar stolt en grupputställning med några av Bangladeshs mest uppmärksammade och framträdande konstnärer, för första gången för en svensk publik! Verken omfattar foto, film och textilinstallation och visas i stora salen. 

Det Bangladeshiska deltalandskapet, som periodvis svämmar över, har skapat en tradition av acklimatisering. Landet kan karaktäriseras som rikt på mångfald, lösningar, konstant expansion och produktion. Att befinna sig i ständig förändring har även gjort avtryck i den samtida konsten som ofta är politisk och socialt engagerad.

Utställningen ger oss en glimt av Dhakas vibrerande konstscen, där konstnärerna i olika medier och utifrån egna berättelser reflekterar över vår samtid.

Vernissage 13 april kl. 11 - 17
Fri entré
Invigning kl. 15 
Samtliga konstnärer medverkar.

Bangladeshiska ambassaden bjuder på traditionella snacks, te & kaffe från kl.14.
Färgfabrikens kafé håller öppet hela vernissagedagen med brunch, drinkar, bubbel och uteservering på menyn!

Välkomna!

 Nine month circle 2

Nine Month Circle, Yasmin Jahan Nupur. Foto: Manir Mrittik

 

I WAS HERE, sista chansen!

IWASHERE web Photo JonasEng

I WAS HERE, foto Jonas Eng

Efter en rad kritikerrosade och utsålda föreställningar ger scenkonstkollektivet Osynliga Teatern verket I WAS HERE, som bjuder in besökaren på två sätt: I rollen som ”The Observer" är du utställningsbesökare som tar del av en unik händelse som uppstår i stunden. Den andra rollen ”The Narrator” är aktiv medskapare. Biljetterna till "The Narrator" är slut, men det finns fortfarande möjlighet att uppleva verket som "The Observer" och för det  krävs ingen biljett eller förboking.

Fri entré!

Man kan också följa verket i realtid på distans.

Passa på att uppleva I WAS HERE ikväll (4 april) eller på lördag 6 april:

4/4, 17.00–21.00
6/4, 17.00–21.00

 

Färgfabriken Open Studio

Osynliga Teatern är först ut för året i Färgfabrikens pågående projekt ”Open Studio”. Här utforskar vi olika sätt att exponera den kreativa tanken och handlingen i dess olika stadier, samtidigt som vi vill öppna upp för olika former av tänkande och skapande samt föra kreatörer och publik närmare varandra.

8-14 april kan du möta Frances Hsu med studenter i arkitektur från Texas University. Deras projekt heter "Alimentarium" och undersöker framtida utmaningar och idéer kopplade till matindustrin och dess påverkan på landskapet och miljön. På Färgfabriken möter de nya tankar och arbetar med att fördjupa och bredda sina frågeställningar i en ny kontext inför öppen ridå.

 
 
Avsluta prenumerationen.