Skriv ut
Svårt att läsa nyhetsbrevet? Öppna det i din webbläsare..

For English translation of this newsletter: Follow this link
 
 
 
Färgfabriken Nyhetsbrev
vinter ff
 

NYHETSBREV

18 DEC 2018

 
 
 

God Jul och gott nytt år!

Konsthallen tar nu jullov över helgerna, innan dess vill vi passa på att tacka våra konstnärer och alla som medverkat till vårt program under året! Tack också till våra samarbetspartners i Sverige och internationellt, och ett särskilt tack till er, vår publik!

Öppettider i Färgfabrikens Kafé hittar du här.

Vi hoppas vi ses igen 2019, kommande år inleds med flera spännande projekt och utställningar:

2/2 öppnar Beckers stipendiatutställning med Theresa Traore Dahlberg !

THERESA VERK 85 kopia 2

Beckers konstnärsstipendium, om  200 000 kronor, tilldelas 2019 filmskaparen och konstnären Theresa Traore Dahlberg som visas i en separatutställning i stora salen 2/2 - 24/3.

Vernissage 2/2 kl. 11 - 19
Invigning och stipendieutdelning kl. 18.

Ur juryns motivering:

Theresa Traore Dahlberg tilldelas Beckers konstnärsstipendium 2019, för att hon i sitt konstnärskap med stor respekt skapar en nyanserad bild av enskilda människor med olika bakgrund, att hon i sina filmer med subtila uttrycksmedel lyckas skildra människor i komplexa situationer, och för att hon med föremåls- och material-kombinationer skapar en laddning i utställningsrummet i både fysisk och historisk mening.

7/2 öppnar Dan Wiréns utställning i projektrummen!

Kvinnan ombord 472 960x640. upp72
Den 7 februari är det återigen vernissage på Färgfabriken då Dan Wirén öppnar sin utställning Tid, flöde, brytpunkter i projektrummen.

Med sprött rispapper, pigment, tusch, och vatten fokuserar Wirén på flödet och den pågående konstnärliga processen, där arbetet gång på gång uppfinner sig självt på nytt.

Vernissage 7/2 kl.17!

Utställningen visas till och med 24 mars 2019.
 

Lövholmen - ett område i förändring

 Fargfabriken fran Grondal nyhetsbrev

Lövholmen är industriområdet runt konsthallen, där det planeras för ett nytt bostadsområde. Under 2019 kommer vi, med stöd av projektmedel från Stockholms stads kulturförvaltning, erbjuda en rad aktiviteter med utgångspunkt i Lövholmen! Vi vill bidra till förståelse för platsen och vad som händer på området, till idéutbyte och inspirerande utblickar. Alla som har intresse av platsen är välkomna.

Bor eller verkar du i närområdet? Vill du veta mer om Lövholmens historia eller vad som planeras? Har du egna minnen, berättelser eller idéer för Lövholmen? Eller har du ett allmänt intresse av industrihistoria, stadsbyggnad och kulturens roll i stadsutvecklingen? Genom att anmäla dig nedan ingår du i vårt Lövholmen-nätverk. Du får information och inspiration via nyhetsbrev, samt inbjudningar till nätverksträffar och andra aktiviteter kopplade till Lövholmens historia, nutid och framtid.

Anmäl dig här

 

Senare i vår Delta & sediment - Tre samtida uttryck från Bangladesh!

Den 13 april 2019 öppnar utställningen Delta och sediment, som visar tre samtida uttryck från dagens Bangladesh i stora salen. Gemensamt uttrycker de såväl en lokal som en global samtid med historiska band till omvärlden. 

Deltagande konstnärer: Yasmin Jahan Nupur, Munem Wasif och Suvra Kanti Das.

WEBBContaminated Land 3

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR VI PÅ FÄRGFABRIKEN!

 
 
Avsluta prenumerationen.