UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Symbiosis
- möten mellan olika idéer, uttryck och kunskaper

28 aug-28 nov 2021

I Symbiosis möts olika idéer och kunskapsområden för att utforska hur ett "symbiotisk tänkande" kan prövas och gestaltas. Projektet har under de senaste åren utvecklats i dialog med bland annat forskare och konstnärer. Vad händer när vi applicerar "symbios" som en tankemodell på våra samtids- och framtidsutmaningar?

Läs mer

OPEN STUDIO

OPEN STUDIO
Flat Octopus
– konstnärskollektiv i open studio

18 sep – 17 okt, 2021

Flat Octopus är ett konstnärs- och curatorkollektiv som består av sju personer från olika professionella och kulturella bakgrunder. Kollektivet arrangerar konstutställningar, gärna i olika lägenheter, och även workshops och samarbetsprojekt, i Stockholm och internationellt.

Läs mer

VISNING & SAMTAL

VISNING & SAMTAL
Lyssna gästar Symbiosis
- Sophie Vuković & Jens Evaldsson

16 sep kl 18-19.30

I samband med Stockholm Art Week återvisar vi filmverken "Unttitled Abisko", av Sophie Vuković, och "Axis Mundi And The Stomach Without End" av Jens Evaldsson. Moderator Daniel Urey. Verken skapades för projektet Lyssna som undersöker klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor. Fri entré men föranmäl dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Läs mer

SAMTAL

SAMTAL
Hinterlands
- om vårt omättliga behov av energi

23 sep kl 17-18

Daniel Urey (Färgfabriken och LABLAB) som är en av curatorerna bakom Symbiosis berättar om och disktuerar kring begreppet hinterland och kopplingen mellan dessa dolda landskap och vårt omättliga behov av energi. Ingår i enrén till konsthallen, som denna dag har extra öppet fram till och med kl 19.

Läs mer

SCREENING & PERFORMANCE

SCREENING & PERFORMANCE
Yadanar Win
- Screening och performance

22 sep kl 18-19:30

I ett samarbete med Svenska Burmakommittén kommer den burmesiska konstnären Yadanar Win för att belysa den nuvarande situationen i landet. Föranmälan krävs.

Läs mer

FILM

FILM
Älskade älskade älskade
- Gylleboverket

Kortfilm om utställningen

I filmen ges vi åter möjligheten att uppleva den suggestiva värld som Gylleboverket skapade för sin utställning Älskade älskade älskade hösten 2020 på Färgfabriken. Utställningen producerades inom ramen för projektet Symbiosis och visades på Färgfabriken 19 september 2020 - 14 februari 2021. Filmen är skapad Malin Korkeasalo.

Läs mer

FILM

FILM
Beckers Konstnärsstipendium 2021
- Youngjae Lih

Kortfilm om utställningen

En film om utställningen för Beckers konstnärsstipendium 2021 med Youngjae Lih. Filmen ger en digital inblick och förståelse för utställningen och följer Lih under förberedelserna, installationen och den färdiga utställningen på Färgfabriken. Filmen är skapad av Lina Josefina Lindqvist.

Läs mer

Nyheter

Färgfabriken har under många år arbetat med projekt med kulturell inriktning i Myanmar. Vi är därför väldigt oroade för säkerheten för alla ...
Projektet Lyssna rör sig kring frågor "om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor". Vad menar vi med det? För att kunna vända de neg...
Under våren 2020 inleddes projektet Lyssna, en utställning men också en gemensam läroprocess mellan ungdomar, konstnärer och forskare om hur...
Under de senaste dagarna har den unga demokratin i Myanmar allvarligt hotats och möjligen tillintetgjorts efter en militärkupp tidigare i ve...

Instagram

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika fem dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information