• Julheader

MARKNAD

MARKNAD
Julmarknad
– design och hantverk direkt från kreatörerna

11-12 dec kl. 11-17

Färgfabriken Marknad är en av Stockholms största marknader för konsthantverk och design. Färgfabrikens Kafé och Evenemang erbjuder ett unikt utbud bland marknadsborden; handla direkt från formgivarna, lyssna på livemusik och ta en paus i vårt fina kafé eller på gården där det serveras fantastisk mat, bubblig dryck och nybakat fika! Öppet 11-17 båda dagarna. Entré 60 kr. (extern länk nedan)

Läs mer

WORKSHOP x 1

WORKSHOP x 1
PLAY(IN)G THE INDUSTRIAL CITY
– Workshop guidade av Tatiana Bodnar & Nicole Arthur/FLUKE

Lördag den 4 dec kl. 15-17. Gratis!

OBS: Språk engelska! En lekfull workshop guidade av Tatiana Bodnar och Nicole Arthur (FLUKE) där vi tillsammans besöker området runt Färgfabriken från rivningshotade hus till en post-industreill framtid . Vi startar på Färgfabriken kl. 15 för att bege oss till Galaxy Pontonen under Liljeholmsbron. Inga förkunskaper krävs och passar alla åldrar.

Läs mer

WORKSHOP x 2

WORKSHOP x 2
BACK FROM THE FUTURE
– Skapande workshop guidad av Maren Wolf

Söndag den 5 dec kl. 13-15. Gratis!

OBS: Språk engelska! En skapande workshop guidad av konstfacksstudenten Maren Wolf med undersökandet av våra framtida offentliga platser i fokus. Öppen workshop på Färgfabriken kl. 13-15. Vi avslutar med en gemensam parad till Galaxy Pontonen vid Liljeholmshamnen för att berika platsen med konst. Inga förkunskaper krävs, öppen för alla åldrar.

Läs mer

KORTFILM

KORTFILM
Kortfilmsdagen 2021
– frossa i kortfilm

21/12 kl 13–16:30

På årets kortaste dag öppnar Färgfabriken upp dörrarna till stora salen och välkomnar särskilt föräldrar, unga och barn till visningar. Föranmäl gärna din plats!

Kortfilmsdagen genomförs med stöd av Svenska Filminstitutet och Folkets Bio. Barnvagnsbion är ett samarbete mellan Färgfabriken och Svenska med Baby.

Läs mer

UTSTÄLLNING

UTSTÄLLNING
Beckers konstnärsstipendium 2022
– Laleh Kazemi Veisari

5 feb – 27 mars, 2022

Beckers konstnärsstipendium om 200.000 kr – som i år utdelas för trettiofemte året i följd – tilldelas år 2022 Laleh Kazemi Veisari för att hon i sin ambitiösa strävan att förstå världen lyckas skapa ett mycket varierat visuellt uttryck, som förmedlar nya perspektiv på världen.

Läs mer

GÄSTSPEL

GÄSTSPEL
Koreograferna
– dansföreställning

Speldatum 14, 15 & 16 jan, 2022

Gäspelande dansföreställning till livemusik i Färgfabrikens takvåning! Stycket handlar om 2 st koreografer/dansare som träffas regelbundet i en dansstudio i närheten av Dresden, i regi av Mats Flink. Föreställningen är cirka 60 min. Biljetter säljs via Billetto!

Läs mer

SKOLFÖRESTÄLLNING

SKOLFÖRESTÄLLNING
Planet B
– skolföreställning för åk 3 till 6

Speldatum 24, 25, 26, 27 & 28 jan, 2022

Takvåningen, kl. 10:30 & 13:00 varje dag

Planet B är en dramatiserad konsert byggd utifrån filosofiska frågeställningar och nyskriven musik. Historien följer antihjälten Staffan som skickats ut i världsrymden för att leta efter en ny planet åt mänskligheten - en Planet B. I föreställningen ges publiken tre tankepauser där de får hjälpa Staffan att välja genom att rösta på ett av två tydliga alternativ. Men det gäller att tänka igenom sitt val noga. Hur gör man då? Kan man ta hjälp av en filosof?

Läs mer

Nyheter

Färgfabriken startar ett ungdomsråd hösten 2021 Till våren 2022 planerar Färgfabriken en vetenskapsfestival med fokus på konst, vetenskap oc...
Färgfabriken har under många år arbetat med projekt med kulturell inriktning i Myanmar. Vi är därför väldigt oroade för säkerheten för alla ...
Projektet Lyssna rör sig kring frågor "om klimat i gränslandet mellan kunskap och känslor". Vad menar vi med det? För att kunna vända de neg...
Under våren 2020 inleddes projektet Lyssna, en utställning men också en gemensam läroprocess mellan ungdomar, konstnärer och forskare om hur...

Instagram

Kafé och lunch

Kafé och lunch

Färgfabrikens Kafé har öppet för lunch och fika fem dagar i veckan.

Mer information

Hyr våra lokaler

Hyr våra lokaler

I vårt hus finns unika och spännande lokaler att hyra.

Mer information

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Nyheter om aktiviteter och projekt, samt inbjudningar till vernissager och övriga event.

Mer information