Färgfabrikens konstkollo - introduktion till performance med Gülbeden Kulbay!

Starta sommarlovet med något nytt!

Är du mellan 12 och 15 år och intresserad av konst och andra kreativa uttrycksformer? Ta chansen att delta i ett dagkollo där du kan lära känna nya vänner, samtala om konst, utforska dig själv och andra i en introduktion till performancekonsten.

    Ålder: 12–15
    Gratis, men föranmälan krävs, se nedan
    Plats: Konsthallen Färgfabriken
    Tid: Vecka 25, 17/6–20/6, kl. 11–16

Konstkollo är ett kreativt dagkollo med konst på sommarlovet. Lärare är performancekonstnären Gülbeden Kulbay.


***************************
OBS: Anmälan!
E-posta till This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. Skriv kollots namn i ämnesraden. Inkludera:
- Barnets namn
- Barnets ålder och avslutad årskurs VT 19
- Barnets skola
- Vårdnadshavares namn och telefonnummer
*****************************


Under fyra dagar har du möjlighet att uppleva och skapa konst med kursdeltagare. Kärnan i detta kollotillfälle är improvisation. Vi kommer att under konstkollot arbeta med samtal, poesi, skrivande, lek, fantiserande, tecknande och filosoferande. Vi kommer också att arbeta med våra kroppar. Varje dag kommer vi att göra fysiska övningar i form av rörelser, röstövningar och lyssnande. Under konstkollot kommer vi att arbeta på konsthallen Färgfabriken nära Trekantens Tvärbanestation, mellan Liljeholmen och Gröndal. Material ingår och inga förkunskaper krävs. En önskan är att du är med alla fyra dagar.

Vad är performance?
Performancekonst är en konstform där du som konstnär gestaltar ditt verk genom att göra en handling i rummet här och nu. Det är en handling som du inte kan repetera eller öva in som man oftast gör när man gör en teaterföreställning. Men du kan alltid förbereda dig kroppslig och sinnligt inför att konstverket/handlingen skall uppföras. Inom performance arbetar du med din intuition. Eftersom du gör din handling där och då i rummet så är din fysiska och sinnliga närvaro är väldig viktig.

Kollot genomförs i samarbete med Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning

Fotografi: Gülbeden Kulbay

Försommarloppis 16 juni!
Åsikter om Lövholmen? Gör din röst hörd!